Arabiska

 

Home
Lasse Andree
Irakiska Kulturhuset o Irakiska Kvinnoförening

Irakiska Kvinnoförningen och Irakiska Kuturhuset- Göteborg har i uppdrag att arbeta mot hedersrelaterat våld.

Projektet började i början av 2005 efter flera möten med ansvariga från länssyrelsen som specialiserat sig i ämnet.

Texten nedan ur Länssyrelsen hemsid om våld och hot

Ungdomar, i första hand flickor och unga kvinnor, blir offer för närståendes förtryck, hot, misshandel för att bevara familjens heder. I de värsta fallen kan detta leda till mord. Efter det att Fadime Sahindal dödats av sin far har hela samhället börjat reagera. Regeringen satsar nu stora resurser för att skydda och stödja dessa utsatta ungdomar och för att motverka förtryck och brott i hederns namn. Brott mot de mänskliga rättigheterna som motiveras med kultur, religion eller tradition accepteras inte längre.

Arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck i våra föreningar har riktats åt våra medlemmar i första hand och åt de arabisktalanade som kan ingå i våra program.

Projektet bildade en hemsida där det mesta i den handlar om hedersrelaterat våld och hot mot tjejer och kvinnor. Sidan uppdateras med jämna mellanrum med relaterade händelser och, månadsprogram och kommande händelser under året. De flesta projekt som listatsi sidan har att göra med träffar, seminarier, sudiecirklar och liknande som rör ämnet. Details

Add to favoritePrintSend to a friend
 

 
2007 irak-k-k.org All rights reserved

Designed by Computer2004.nl
Hosted by Nouras